Thursday, April 16, 2009

MENGENAI SABUN MIOR

Apabila anda telah mencuba MIOR, kesannya dapat dilihat pada muka anda – dengan mengabungkan IndinineLuxe dengan moor… tercipta kulit MIOR yang rapi. Dalam keinginan kami mencipta produk kecantikan muka yang berkesan dan senang digunakan, kami telah merumus MIOR, sabun pembersih muka yang ditingkatkan mutunya dengan gabungan unik IndinindLuxe, hakmilik kompleks kami yang disaring dari alga, dengan lumpur Heilmoor, sejenis bahan teraputik semulajadi yang terkenal di Eropah
Sesuai untuk semua jenis kulit muka, MIOR dirumus untuk kegunaan harian untuk pembersihan, penyegaran dan pelembapan muka bagi rupa yang rapi.
“Anda hanya perlu membuihkan sabun muka MIOR, urut perlahan-lahan pada kulit dan biarkan ia meresap ke dalam kulit selama 3 minit dan bilas dengan air. Kagumi kesan kulit yang telah dirapi oleh sabun MIOR pada cermin sementara kesan nya berterusan sepanjang hari.”
MIOR juga berkesan sebagai shampoo dan krim pencukur

★Apakah IndinineLuxe?
IndinineLuxeTM ialah complex yang istemewa yang disaring dari alga dan digunakan di Eropah sebagai pengunaan oral untuk kulit dalam membantu menyegarkan dan melembabkan sel-sel kulit.
Alga telah lama diketahui sebagai kaya dengan sumber anti-oxidant yang semulajadi, vitamin, mineral dan asid amino yang penting dalam pembentukan lipid dan lucid yang menbantu melembabkan dan yang lebih penting membekalkan zat yang penting dalam mempercepatkan penyembuhan kulit dan pertumbuhan semula
Ia merupakan bahan aktif yang asas di dalam kumpulan produk penjagaan kulit Petalscence, Miraeca dan sensasi terknin, MIOR, sabun muka dengan Moor dan IndinindLuxe.


★Apakah tanah liat Helmoor?
Tanah liat Heilmoor merupakan nama rasmi untuk bahan moor.
MIOR diperbuat dari “Tiefen “ atau “Deep Moor” dari Austria. Ia adalah sejenis gambut yang bezat yang jarang dijumpai dan terbentuk semasa zaman ais oleh pergerakan geologi yang menyebabkan satu lapisan yang kaya dengan tumbuhan(termasuk herba, tumbuhan dan bungaan) tertimbus dibawah tanah liat sedalam 60 kaki, dimana ia berada, terkepung didalam bumi dan sekarang terlindung sepenuhnya dari pencemaran .
Bebas dari kesan pereputan oksigen, bahan tumbuhan melalui process “permatangan” selama ribuan tahun dan menjadi bahan hitam yang kaya dengan semua bahan organik dan bukan organic didalam tumbuhan ini di asimilasikan ke dalam Moor.
Dibawah tekanan yang besar, ia telah dipadatkan kepada suku dari volumnya yang asal, menjadikannya komplex herba dengan sifat teraputik yang menakjubkan dan mempunyai konsentrasi yang maksimum dan konsistensi seperti krim.

★Pengenalan Kepada Heilmoor
Moor telah menjadi sebahagian dari perubatan tradisional rakyat di banyak bahagian Tengah Eropah sejak bekurun lamanya. Sejak 60 tahun yang lalu, berbagai kajian klinikal terhadap terapi Moor yang telah dijalankan mengesahkan bahawa Moor sememangnya mempunyai pelbagai faedah. Oleh kerana itu, ratusan pakar perubatan sekarang mengunnakan dan mengesyorkan rawatan Moor.Heilmoor sepanjang abad
Rawatan Moor telah diketahui dan digunakan sejak berabad lalu. Lebih kurang 3,000 tahun lalu, orang-orang Celt dan Roman menggunakan mendapan Moor dari Austria dan Jerman untuk merawat kecederaan semasa peperangan. Salah satu dari rekod paling awal tentang pengunaannya datang dari Galen dan Plinius yang merupakan pakar perubatan dari era Mesir, telah menerangkan kegunaan mendapan Moors dari sungai Nil sebagai bahan pemulihan yang penting.
Pada kurun ke 16, seorang pakar kimia terkenal, Paracelsus menyifatkan Moor sebagai “Quinta Essenta Vitae” yang dia percayai adalah atma jiwa. Hari ini, Moorbad atau klinik Moor yang menawarkan pelbagai jenis rawatan berasaskan Moor telah berkembang keseluruh Jerman, Austria, Hungary dan Negara Eropah yang lain.. Doktor dari Eropah selalu memperikripsikan barangan Moor dalam merawat bebagai jenis radang dan ulser kulit, penyakit usus dan arthritis.
Banyak hospital di Jerman dan Austria sekarang telah menumpukan kemudahan bagi rawatan Moor dengan staf yang dilatih khas. Program Kesihatan Kebangsaan dan agensi Insuran Kesihatan di kebanyakan Negara Eropah juga meliputi rawatan Moor.

★Herba dan Nutrien
Keajaiban sifat didalam Deep Moor telah menjadi bahan kajian dalam banyak projek penyelidikan sejak awal limapuluhan. Pada masa itu NASA telah membuat kajian keatas komposisi Moor sebagai sebahagian dari penyiasatan terhadap kebolehan bahan dari alam semulajadi ini berfungsi sebagai penyokong hayat
Ratusan herba, campuran organik, elemen surihan, hormon tumbuhan, antibiotik semulajadi dan lain-lain bahan biologi aktif berpadu untuk menghasilkan satu dari keajaiban alam iaitu Moor yang pekat and kaya.
Sinergi dari bahan organik asli yang berfungsi bersama memberi Deep Moor keajaiban kualiti teraputik dan penumbuhan semulanya

Tertera dibawah ialah analisis separa komposisi Deep Moor dari Austria:
Lilin, asid humic, asid lemak, lignin, kanji, gula, bahan humus, asid amino, bunga keembung, minyak volatile, kompoun nitrogen, vitamin, sulphate organik, protein, resin, pectin, selulose hemi, selulosa, bitumen, pigmen, cuka, acid oxalic, antibiotik, garam besi, sulphur, magnesium, manganese, kalsium, sodium, besi, asid fosforik, asid silisik, potasium, boron, silikon, aluminium, kalsium dan lain-lain.


★Sifat Penyembuhan Deep Moor
Bebas dari kesan pereputan oksigen dan dengan kehadiran mikroflora tertentu, penghasilan bahan herba melalui proses penukaran selama ribuan tahun untuk menghasilkan bahan hitam yang seragam yang dipanggil Moor.
Dalam process penuaan ini, kesemua bahan organik dan bukan organik didalam tumbuhan dikekalkan dalam Moor. Kepelbagaian bahan semulajadi ini membuatkan Moor sebagai salah satu dari bahan teraputik dan penyahtoksin semulajadi yang paling berkesan.
Kajian klinikal yang menyeluruh menunjukkan Deep Moor menembusi kulit dengan cepat dan mencipta kesan teraputik yang meyeluruh ke seluruh system.
Bahan Deep Moor didapati mengelilingi sel kulit atau menembusi separa antara sel epidermis. Process peyatuan dengan albumin di dalam kulit terjadi, menghasilkan penukaran reaksi ion-ion.
Ion-ion positif yang berbahaya di dalam tisu kulit ditukar dengan ion-ion negative penyegaran semula di dalam Moor. Partikel-partikel ini kemudian diperangkap oleh saluran darah ke dalam system untuk ia menjalankan tugas isimewa mereka.
Manfaat Moor juga datang dari minyak pati, asid lemak dan lipoid yang banyak yang terhasil secara semulajadi dan bukan secara buatan seperti dalam kebanyakan bahan kecantikan. Penyelidikan telah menunjukkan bahawa bahan ini menyerap dengan senang ke dalam kulit dan tisu subcutanos, dan mewujudkan semula keseimbangan ph semulajadi kulit dan menambah pengaliran darah ke kulit.
Kajian in telah menunjukkan yang kulit telah dinyahtoksin, dibersihkan, ditegangkan dan disegarkan oleh organic terlarut dan nutrient aktif bukan organik. Moor telah diuji secara klinikal dan didapati bahawa ia adalah hypoallergenik semulajadi dan mampu bertindak secara harmoni dengan kulit dan memberi manfaat kepada semua jenis kulit, melenyapkan keperluan pada pengunaan pelbagai jenis krim.
Lihat bagaimana MOOR bertindak pada jenis kulit yang berlainan.


Moor Facial Bar With IndinineLuxe™
Sabun istimewa yang mengandungi Heilmoor Clay dari Austria dan Indinine Luxe untuk penjagaan kesihatan kulit.

HANYA 3 MINIT SAHAJA!!! 2 X SEHARI DAN ANDA AKAN DAPATI KULIT BERSIH, BERSERI & SIHAT IBARAT SELEPAS MEMBUAT RAWATAN FACIAL - Alternatif bagi yang tiada masa untuk ke beauty salon!


★Cara Penggunaannya:
1. Digunakan 2 x sehari, tidak melebihi 3 minit setiap kali penggunaan.
2. Basahkan muka, buat buih sabun dan sapukan ke wajah (seperti menggunakan pencuci muka yang lain).
3. Biarkan selama 3 minit dan bilas dengan air bersuhu biasa.
4. Bersihkan saki-baki sabun sehingga tiada lagi rasa licin pada wajah (menandakan yang muka bersih dari sabun yang mungkin berada di antara pori-pori di kulit).

★Sila beri perhatian:
Kulit Sensitif - sebaiknya 1-2 minit sudah memadai (tetapi untuk permulaan boleh gunakan selama 3 minit selama 2-3 hari)

Kulit Berjerawat - gunakan selama 3 minit setiap kali cucian (2 x sehari) selama seminggu. Minggu kedua dan seterusnya memadai mengamalkan sabun seperti cucian biasa sahaja. Lakukan 'maintenance' 1-2 x dlm seminggu.

Kulit Normal / Kering - sama seperti step kulit berjerawat

Kulit berparut - amalan yang consistent dan betul membantu mengawal kesan parut dengan effective

Kulit pigmentasi - berkemungkinan akan mengalami sedikit pengelupasan halus (bergantung kepada keaktifan kulit masing-masing) namun. Ini adalah kerana sel mati di pisahkan dari lapisan permukaan kulit. Anda mungkin akan mengalami sedikit kegatalan, kekeringan yang bersifat sementara kerana faktor perubahan sel pada kulit.

Apabila menggunakan sabun MIOR, ianya menggantikan fungsi sabun malah lebih dari itu, namun Ameru galakkan supaya jangan terus tinggalkan routine penjagaan anda semata-mata kerana bergantung 100% kepada sabun MIOR ini. Cuma sabun MIOR boleh mengurangkan jumlah step penjagaan yang ada: Sabun MIOR, moisturiser dan sunblock berbanding dengan Susu Pembersih, Sabun, Toner, Moisturiser, Night Cream dan Sunblock. Lebih ringkas bukan???